Tarieven

De huisartsen zijn volledig geconventioneerd, dit wil zeggen dat zij de officiële tarieven van het ziekenfonds aanrekenen. Het remgeld bedraagt afhankelijk van je mutualiteitsnummer 1, 4, 10 of 15 euro. Dit zijn RIZIV-vastgelegde tarieven.
Er kunnen andere nomenclatuurnummers aangerekend worden bij technische prestaties. Deze kan u raadplegen via de website van het RIZIV, of via uw mutualiteit.
De remgelden of eigen bijdrage verschillen naargelang raadpleging of huisbezoek.

Bij kinderen <7 jaar wordt door de CM en de Bond Moyson het remgeld volledig terugbetaald.

Bij kinderen <10 jaar is het remgeld op huisbezoek overdag 8 €, ‘s avonds 11,50 €, ‘s nachts 24 €, en in het weekend 13,50 €. (Met verhoogde tegemoetkoming resp. 2 €2,5 €3,5 € en 3 €.)

Bij gelijktijdig bezoek (2, 3 of meer zieken) is er een aangepast tarief per patiënt.

Bij een technische prestatie (bijv. ECG of hechting) is er een apart tarief met remgeld.

__________________________________________________________________

bancontact                 Payconiq

U kan mobiel betalen met de Bancontact/MisterCash-app of met de Payconiq-app.

Dit kan bij de meeste baken via den eigen bank-app (KBC, ING, Belfius, BNP PARIBAS,…).

Of u kan de Bancontact of Payconiq-app gebruiken. Dit is een gratis toepassing voor op uw smartphone of tablet, die het mogelijk maakt betalingen digitaal uit te voeren. De Bancontact-app is beschikbaar voor iedereen die houder is van een Bancontact/MisterCash-kaart. Het volstaat om de QR-code te scannen via de Bancontact of Payconiq-app, uw pincode in te geven en de betaling is gebeurd. U krijgt meteen een bevestiging van de betaling. De app moet bij installatie éénmalig geactiveerd worden met een digitale handtekening via de bank-kaartlezer.

U kan deze app downloaden via Google Play Store: ‘Bancontact mobile’ of ‘Payconiq’.