Sportgeneeskunde

Dokter Delputte Stijn volgde de Master-na-Master-opleiding Sportgeneeskunde aan de KULeuven, en studeerde af in 2014, met onderscheiding.

Dokter Delputte is erkend sportarts (2014), en maakt gebruik van het sportkeuringsplatform van de Verening voor Sport- en Keuringsartsen (SKA).
Indien u een sportkeuring of screeningsonderzoek wenst, kan u vooraf de vragenlijst invullen op de website www.sportkeuring.be, en deze doorsturen via het webformulier.
Op basis hiervan wordt dan beslist welk preventief sportmedisch onderzoek nodig is in uw situatie.

Visie:
Uit persoonlijke en professionele interesse in het gezondheidsbevorderend effect van sport, wenst dr. Delputte ook sportgeneeskunde aan te bieden in de huisartsenpraktijk. Hierbij wordt er vooral gericht op de recreatieve sporter en de competitieve liefhebber-sporter.
U kan er terecht voor advies, algemene informatie, medische begeleiding en keuring, blessure-behandeling of opvolging. Waar gewenst, nuttig of nodig, wordt verwezen of samengewerkt met experts en andere disciplines.
Bijv. sport-kinesitherapie, ostheopathie, podologie, inspanningsfysiologen, sportclubs, voedingsdeskundigen, artsen-specialisten, etc…

U kan alvast kijken op de ‘links’-pagina, onder ‘sportgeneeskunde’.
Via deze websites kan u kwalitatieve en uitgebreide informatie vinden over sportbeoefening, blessure-preventie, sportscreening, etc.